Alter Festival

oplevelse
ALTER er en årlig festival for eksperimenterende musik og kunst, der finder sted i Aarhus, Danmark. Festivalen udforsker krydsfeltet mellem lyd, performance og visuel kunst og præsenterer et internationalt program med avantgarde-kompositioner, lydlige eksperimenter og grænsesøgende optrædener. Ud over koncerter og bestillingsværker byder ALTER også på tværdisciplinære samarbejder, installationer og artist talks. Med fokus på kunstnerisk udvikling og dialog fungerer festivalen som en vigtig platform for nye musikalske og kunstneriske udtryk.
Årets program er en ren alkymistisk bryg af genrer og udtryk: massiv drone, nordisk folkesang, middelalderviser, moderne R’B, brutal mix af hiphop og noise, ritualistisk dub og organiske teksturer.
En sanselig rejse, hvor intet står stille.

OKAY KAYA
Okay Kaya (født Kaya Wilkins) er på nippet til at udgive sit længe ventede fjerde album, hvilket fastslår hendes status som en mester i ambivalent lyrik. Kendt for sin unikke sangskrivning, sætter Kaya den råhed og de følelsesmæssige kampe i den menneskelige oplevelse op imod uimodståeligt søde, fængslende melodier. Gennem sit arbejde har hun banet vej for en anti-poetisk tilgang, der befrier en generation fra presset om konstant at blive opfattet.
Med flere kritikerroste album på cv’et har den norsk-amerikanske kunstner opbygget en loyal fanskare, der transcenderer både fysiske og digitale verdener.

FABIANA PALLADINO
Fabiana Palladino er en britisk sanger, sangskriver, multi-instrumentalist og producer, hvis musik transcenderer genrer og grænser. Med en stemme, der er både fængslende og kraftfuld, skaber Fabiana dybt personlige og følelsesladede lydlandskaber, der blander R&B, Soul, Pop og Disco-influenser fra 80’erne og 90’erne med et moderne twist. Hendes debutalbum, Fabiana Palladino, udgivet via Paul Institute / XL Recordings, viser hendes evne til at skabe lagdelte, komplekse numre, der afspejler en rejse af selvopdagelse og de komplekse følelser omkring kærlighed, ensomhed og identitet.
Inspireret af afslutningen på et langt forhold, føles Fabianas musik intim og ægte, og berører universelle temaer som forbindelse og hjertesorg. Albummet, som er skrevet og selvproduceret af Fabiana, indeholder samarbejder med anerkendte musikere som Jai Paul, Pino Palladino, Rocco Palladino og Steve Ferrone, der blander rig instrumentering med hendes karakteristiske vokal. Med en voksende international tilhængerskare, understøtter Fabianas live shows og festivaloptrædener, herunder hendes nylige UK-turné og optrædener som opvarmning for kunstnere som SZA, hendes position som en af de mest spændende og innovative kunstnere i sin generation.

Holy Tongue meets Shackleton
Holy Tongue er et trio bestående af Valentina Magaletti, Al Wootton og Susumu Mukai – tre anerkendte musikere, der sammen har skabt en unik fusion af psykedelia, fri form og energisk dub.
Gennem en trilogi af anerkendte EP’er og deres debutalbum Deliverance and Spiritual Warfare har de udviklet en lyd, der både er hypnotisk og intens, og som trækker på den eksperimentelle dub fra On-U Sound, den rytmiske intensitet fra 23 Skidoo og ESG, samt den spirituelle dybde fra free jazz.
Deres nyeste projekt er et samarbejde med Shackleton, en af de mest karakteristiske stemmer i elektronisk musik i dag. Shackleton, der stammer fra den tidlige dubstep-underground i 2000’erne, har siden udvidet sit lydunivers gennem en række ambitiøse samarbejder og forfinet sine signatur-hypnotiske rytmer og konceptuelle dybde. Hans musik bevæger sig mellem det introspektive og det apokalyptiske, og udforsker temaer som indre landskaber, spænding og transcendens. Dette album blev til efter et tilfældigt møde på en festival i Sverige, hvor Holy Tongue oprindeligt inviterede Shackleton til at remixere et af deres tracks. I stedet begyndte de en fælles kreativ proces, hvor de optog råmateriale, som Shackleton derefter genskabte i studiet. Resultatet er en indviklet, gribende rejse – en psykedelsk og ritualistisk dub-udforskning, der skifter mellem intensitet og tilbageholdenhed, kaos og stilhed, det ekstatiske og det urovækkende.

Nídia & Valentina
Nídia og Valentina Magaletti er to visionære kunstnere, der redefinerer mulighederne for rytme og lyd.
Den anerkendte afro-portugisiske producer og DJ, Nídia, har været en drivkraft i at omforme kuduro og batida, hvor hun blander rå energi med komplekse elektroniske teksturer. Med rødder i de underjordiske klubmiljøer i Lissabon og Bordeaux har hendes arbejde med Príncipe Discos bragt progressive æstetikker og dyb kulturel historiefortælling til den globale dansescene.
Valentina Magaletti er trommeslager, komponist og multi-instrumentalist, der er kendt for sin opfindsomme tilgang til percussion. Hun bevæger sig flydende mellem eksperimentelle og mainstream verdener og skaber rytmer med en konstant udviklende palet—keramiske trommer, kontaktmikrofoner og fundne objekter—og skaber hypnotiske lydlandskaber, der udfordrer konventionerne.
Sammen lover de en performance, hvor tradition og futurisme kolliderer—pulserende med rå intensitet, dyb rytmisk udforskning og lydbølgernes grænseløse frihed.

Water Damage
Drones are a powerful force, capable of whisking our thinking mind far, far, away. Austin-based octet Water Damage yields the same power whenever they pick up their instruments. Veterans from other projects (a.o. Spray Paint, Black Eyes, and Swans), the band is not unfamiliar with the unshakeable power of music; still, as Water Damage, they stretch out drone’s possibilities to their limits, bowing to the principle ‘Maximal Repetition Minimal Deviation’. Once an idea takes off, they pursue it forever. Water Damage is unwavering and glorious capable of eroding thought leaving only consuming walls of sound for the listener to be dissolved in.DANSK
Droner er en kraftfuld magt, der kan føre vores tænkende sind langt, langt væk. Den Austin-baserede oktet Water Damage skaber den samme magi, hver gang de griber deres instrumenter. Veteraner fra andre projekter (bl.a. Spray Paint, Black Eyes og Swans), bandet er ikke ukendt med musikkens urokkelige kraft; alligevel strækker de som Water Damage drone-musikkens muligheder til deres grænser og bøjer sig for princippet ‘Maximal Gentagelse Minimal Afvigelse’. Når en idé først tager fart, forfølger de den for evigt. Water Damage er urokkelige og storslåede, i stand til at erodere tanker – kun opslugende lydmure et tilbage, hvori lyttere kan lade sig opløse i.
Din billet er vedhæftet som pdf i din ordrebekræftelse fra Billetten. Vi anbefaler at du medbringer din billet på telefonen og sparer papiret. Vi kan dog scanne din billet både printet og på din smartphone. Vælger du at vise din billet på smartphone må du gerne sørge for, at lysstyrken er skruet op. Bemærk vi kan ikke scanne på en skærm, der er smadret.
Der er ikke parkering ved VoxHall. Vi anbefaler at du bruger offentlig transport, der holder flere busser lige ved siden af VoxHall og Aarhus Banegård er kun 10 minutters gang fra VoxHall.
Adressen er:
VoxHall
Vester Allé 15
8000 Aarhus C
På VoxHall har vi en garderobe, hvor du trygt kan aflevere din jakke og taske, hvis du har behov for det.
Garderobeprisen er 20 DKK per jakke og per taske.
At gå til koncert hos VoxHall er en fælles oplevelse. Det er derfor vigtigt at udvise hensyn over for hinanden, så alle får en god oplevelse – og det gælder både publikum, vores frivillige og selvfølgelig også orkestrene.
Vi opfordrer derfor bl.a. alle til at tage de vigtige snakke efter koncerten og nyde musikken med respekt for koncertens øvrige publikummer mens koncerten foregår.